Sminktetoválás

A sminktetoválás nem az alkalmi sminket helyettesíti, hanem egy biztos alapot ad, és kiemeli előnyös vonásainkat olyankor is ha nem vagyunk kisminkelve. Kényelmet és magabiztosságot ad a mindennapokban, hiszen nem kell naponta újra és újra elkészítened a nappali sminked, és nem kenődik el sportoláskor. Elkészítésének nincs felső korhatára, az arcvonások kialakulásával mindenki bátran belevághat.

Ideális esetben a tartós smink elkészítését minden esetben személyes konzultáció előzi meg. A beszélgetés során kitérünk a vendég egészségi állapotára (milyen gyógyszereket szed) és a számításba jövő kockázatokra is. Az egyik és talán a legfontosabb szempont, hogy szemügyre vegyük a vendég bőrének tulajdonságait. A kozmetikai tetoválást nem véletlenül végezhetik kizárólag kozmetikus végzettségű szakemberek. A bőr állapota ugyanis jelentős mértékben befolyásolja, hogy milyen mértékben veszi fel a pigment festéket, mennyivel lesz sötétebb vagy világosabb a bőrön a kiválasztott szín. Emellett a sebhelyek (akár régi tetoválásból visszamaradt) és a kötőszövet gyengesége is gondot okozhat, és az ajakráncokat sem szabad hangsúlyosabbá tenni a sminktetoválás során. Itt az a veszély is fennáll, hogy a kontúr szél csipkézett lesz.

A tetoválás elkészítésénél elsősorban a vendég adottságait veszem figyelembe, és ennek függvényében beszéljük meg az elképzeléseket, illetve azt, hogy mi állna jól neki. Fontosnak tartom, hogy ne az aktuális divatot kövessük, hanem maradjunk a tartósan előnyös megoldásnál. Pl.: senkinek nem javaslom a hosszan kihúzott szemkontúrt, mert az idő múlásával a vonalak sajnos lefelé mennek így a kontúr később nem szépíteni, hanem öregíteni fogja viselőjét, ráadásul még szomorúvá teszi a tekintetet.

Mivel ezt a tetoválást huzamosabb ideig az arcunkon viseljük (kb. 2-5 év, de ez egyénenként változó), a cél minden esetben a minél természetesebb hatás elérése, és a vendég egyéniségének leginkább megfelelő smink.

Az általam alkalmazott minőségi alapanyagok és szakszerű eljárás garantálja az egyenletes fedést, az egyenletes kopást, és a tartós eredményt.

Szemhélytetoválás

A szem kiemelése az egyik legrégebbi szépészeti trükk. A szemhéj tetoválásánál a szempillatöveket egy vonallal kötöm össze, amely a szem formájától és az elérni kívánt céltól függően különböző hosszúságú és vastagságú lehet. Az általam használt technikával lehetőség van hajszálvékony vonalak elkészítésére is. A formát csakúgy mint a hagyományos sminkelésnél egyrészt a tetoválás íve, másrészt a vonal vastagsága határozza meg.

Mielőtt nekikezdünk közösen megbeszéljük és megrajzolom a jövőbeni tetoválás ívét, formáját és vastagságát akár felülre, alulra, vagy mindkét szemhéjra kerül a tetoválás. Nagyon fontos, ne az aktuális divatnak akarj megfelelni, mert a divat változó, viszont a saját természetes szemformád előnyös kiemelésével egy olyan biztos alapot kapsz, amelyet aztán kedved szerint pár mozdulattal az aktuális sminktrendeknek megfelelően egészíthetsz ki a mindennapok során vagy egy-egy alkalomhoz illően.

Az elkészítési idő általában 1,5 óra. Mint mindig, ennél az eljárásnál is megdagad egy kicsit a tetovált testrész, de másnapra visszahúzódik. A pörk körülbelül 4 nap alatt esik le. A galériában található sminktetoválás képek közvetlenül tetoválást követően készültek, így jól szemléltetik, hogy a kezelést követően mire számíthatsz.

Miért érdemes tetováltatnod a szemhéjad?
 • a megfelelő, egyedi forma megtalálásával kiemelheti szemeit
 • attól függően, hogy mire vágysz, különböző hatás érhető el
 • nem kell állandóan a kontúrozással töltened reggeljeidet
 • szemüvegeseknek nem kell többé sikertelen próbálkozásba kezdeniük
 • ritkás szempillájú hölgyek esetében is megoldást jelent ez az eljárás
Szájtetoválás

A szájtetoválás segítségével kiemelheted, vagy adottságaidtól függően akár meg is változtathatod ajkaid formáját. Választhatod a szájkontúrt, a félsatírt vagy teljes satírt, az eredmény minden esetben természetes hatású lesz. Általában a száj színéhez leginkább passzoló árnyalatokat használom, de igény esetén lehetőség van erősebb szín használatára is.

A szájkontúr mellett megjelent a fél-, illetve teljes satír. Félsatírnál a száj természetes színének megfelelő festéket használok. Ezzel a technikával minimális szinten lehet változtatni az ajkak formáján (pl. vékony ajkak esetén).

Teljes szájsatírozás esetén a kontúr tetoválása után (amivel lehetőség van a szájforma korrigálására is) az ajkakat befelé haladva, fokozatosan halványítva satírozom be. Ezzel lehetővé válik a kívánt szín, volumen és forma megadása.

A speciális eljárásnak köszönhetően a száj teljes felületén egyforma intenzitással ragyognak a színek, ugyanis az általam használt tetoválógép a száj minden egyes kis felületén ugyanabba a rétegbe juttatja a pigment anyagot. Csakis ebben az esetben érhető el a hosszan tartó hatás és egyenletes, élénk szín. Választhatsz természetes szájszíneddel megegyező, vagy erősebb színt is.

Minden beavatkozást egy előzetes konzultáció előz meg, ahol együtt átbeszéljük elképzeléseidet, és a felrajzolást követően véglegesítjük a kívánt formát. A szájkontúr körülbelül 1, a félsatír 1-2, a teljes satír pedig 2-3 órát szokott igénybe venni. A kezelés után a száj beduzzad, de másnapra lehúzódik, a pörk pedig 3-4 nap alatt esik le.

Miért jó a szájtetoválás?
 • lehetőség van az ajkak kontúrozására, részleges vagy teljes satírozásra
 • bizonyos határokon belül megváltoztatható a szájforma
 • megváltoztatható a száj színe, élénkebbé, markánsabbá tehető
 • nincs szükség rúzsozásra, így nem kell tartanunk az elkenődésétől, illetve a rúzsnyomoktól
Szemöldöktetoválás

A szemöldök a női arc egyik legproblémásabb területe, hiszen sok esetben hiányos vagy ritka, túl rövid, esetleg sűrű. Emiatt sok időt elvesz állandó rajzolgatása, korrigálása vagy a folyamatos újrafestése. A szemöldöktetoválás erre a problémára nyújt megoldást. Amellett, hogy nagyon esztétikus, kényelmesebbé teszi az életünket.

A szemöldöktetoválás esetén két eljárás, satírozás és szálazott technika létezik. Satírozást követően a szemöldökfestéshez hasonló eredményt kapunk, azaz egyenletes, szép ívű, határozott szemöldököt. Mivel azonban sokan tartanak attól, hogy ezzel a módszerrel túl erőteljes szemöldököt kapnak, már elérhető az úgynevezett szálazásos tetoválás is, amely során a szemöldök egy részét vagy egészét a szemöldök szálakat imitáló vonalakat tetoválunk. A szálazásos technikával pótolhatjuk az apróbb hiányosságokat, tökéletesíthetjük a természetes formát, szemöldökívet, egyenletesebb sűrűséget adhatunk szemöldökünknek.

Bármelyik technikát választod, a cél, hogy az eredmény természetes hatású és finoman kidolgozott legyen.

Az eljárás körülbelül 2 órát vesz igénybe. Ha azonban később úgy érzed, hogy hosszabbra vagy vastagabbra szeretnéd, akkor lehetőség van korrekcióra.

Mire alkalmas a szemöldöktetoválás?
 • a természetes szemöldök hangsúlyozására
 • hiányzó vagy hiányos szemöldök természetesnek ható korrigálására
 • aszimmetrikus szemöldök korrigálására
Tetoválás korrigálása

A legnagyobb kihívást mindig az elrontott tetoválások korrigálása jelenti. Vannak olyan tényezők melyeket tudunk javítani és vannak olyan hibák, melyeket nem lehet korrigálni.

A szem vonalát legsikeresebben vastagítás és hosszabbítás elkerülése nélkül nem igazán lehet eredményesen korrigálni. Ebben az esetben megfelelő színnel és formával akár tökéletes eredményt is tudunk nyújtani a vendégnek.

Az igazi gond, ha a vendég máshová szeretné a tetoválást, mint ahol jelenleg van, vagy túl hosszúra húzták ki. Ebben az esetben nem tudunk tökéletes megoldást.

Óvva intek attól mindenkit, hogy fekete sminktetoválást világos testszínű pigmenttel injektáljon. Nem fogja elfedni, sőt, maszatos elkenődött hatást fog eredményezni.

Az elrontott sminktetoválások javítását nem minden esetben vállalom, a várható eredményekkel és megoldási lehetőségekkel kapcsolatban azonban szívesen egyeztetek veled, így ha elsőre nem sikerült megfelelő szakembert választanod, fordulj hozzám bizalommal. Mivel a kezelés személyre szabott, a beavatkozás és az alkalmak száma változó.